Tradicionalna januarska predstava »Kjer se prepirata dva, …« - Suhokranjske novice
Tradicionalna januarska predstava »Kjer se prepirata dva, …«, 20. 01. 2020

Prepričana sem, da pregovor »Kjer se prepirata dva, … »že vsi poznamo. Ampak, ne boste verjeli, sedaj sta ga na svoji koži preizkusila tudi zajčka Šnofko in Skokec. In tako naprej, in tako zanimivo, se je v petek, 17. januarja 2020, v večnamenski dvorani na Dvoru, odvijala ta zgodba lutkovne predstave. Zaigrale smo jo knjižničarke Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, ki smo se razveselile številnih otrok in staršev, ko so se  v takem številu odzvali prijaznemu povabilu Kulturnega društva Dvor.

V lutkovni predstavi so otroci spoznali presenečenega kmeta, ki se nikakor ni mogel načuditi posebni sorti zelja, saj se le to, ko dozori, kar samo pospravi na kup. Konec predstave je zaključila navihana čebelica, ki je zgodbo ves čas povezovala. Ker je bila vsebina tudi glasbeno obarvana, smo skupaj še zapeli in zaplesali zajčkov ples.

Da smo zaposlili nemirne prstke naših otrok, je po predstavi sledila ustvarjalna delavnica. Vsak otrok je lahko naredil čebelico. Tukaj pa ne bi šlo brez spretnih rok in pomoči mamic, ki so nam priskočile na pomoč.

Spoštovani starši, hvala za vaš čas. V vaši družbi in v družbi vaših otrok nam je vedno najlepše.

 

Besedilo: Brigita Lavrič, članica KD Dvor

Foto: Jadranka Meglen, članica KD DvorOsnovni podatki
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Vsebina

Vsebine je toliko, kolikor jo prispevate bralci. Vsak prispevek je objavljen, če le ne vzpodbuja sovraštva. K pisanju člankov si vabljen/a tudi ti.