Tokrat je kri darovalo 50 darovalcev

V petek smo na OŠ Žužemberk izpeljali prvo letošnjo terensko krvodajalsko akcijo, ki je bila po obisku malo manj uspešna kot lanska, prišlo je 50 krvodajalcev, dva sta kri darovala prvič. Verjetno je pri obisku svoje naredila epidemija Covid-19, saj je prav v tem času veliko število okuženih oz. v karanteni. Prav zato, da se bi krvodajalci čim manj srečevali s šolarji, je tudi tokrat za malico poskrbela ekipa ZTM Ljubljana, šolske kuharice pa so skuhale čaj in kavo, s katerim smo ob pecivu postregli krvodajalcem.

Danes je naš redni krvodajalec Branko Štefanič po svojih več kot 170 darovanjih plazme in krvi zadnjič daroval kri, za kar mu iskreno čestitamo. Branko je bil od 1974 pa vse do leta 2014 krasen promotor krvodajalstva, saj je kot hišnik v študentskem naselju kar nekaj mladih vzpodbudil k darovanju krvi in organiziral prevoze in akcije za mlade. Takšnih si v bodoče želimo še več. Kot pravi sam, z darovanjem pomagaš sebi in predvsem drugim do zdravja in mu je žal, da mu leta tega več ne dopuščajo.

Drage krvodajalke in krvodajalci, hvala, ker se odzivate na naša vabila in darujete del sebe za druge, saj so zaloge krvi veliko časa minimalne.

Krajevna organizacija Rdečega križa Žužemberk