Tokrat je kri darovalo 50 darovalcev - Suhokranjske novice
Tokrat je kri darovalo 50 darovalcev, 13. 02. 2022

V petek smo na OŠ Žužemberk izpeljali prvo letošnjo terensko krvodajalsko akcijo, ki je bila po obisku malo manj uspešna kot lanska, prišlo je 50 krvodajalcev, dva sta kri darovala prvič. Verjetno je pri obisku svoje naredila epidemija Covid-19, saj je prav v tem času veliko število okuženih oz. v karanteni. Prav zato, da se bi krvodajalci čim manj srečevali s šolarji, je tudi tokrat za malico poskrbela ekipa ZTM Ljubljana, šolske kuharice pa so skuhale čaj in kavo, s katerim smo ob pecivu postregli krvodajalcem.

Danes je naš redni krvodajalec Branko Štefanič po svojih več kot 170 darovanjih plazme in krvi zadnjič daroval kri, za kar mu iskreno čestitamo. Branko je bil od 1974 pa vse do leta 2014 krasen promotor krvodajalstva, saj je kot hišnik v študentskem naselju kar nekaj mladih vzpodbudil k darovanju krvi in organiziral prevoze in akcije za mlade. Takšnih si v bodoče želimo še več. Kot pravi sam, z darovanjem pomagaš sebi in predvsem drugim do zdravja in mu je žal, da mu leta tega več ne dopuščajo.

Drage krvodajalke in krvodajalci, hvala, ker se odzivate na naša vabila in darujete del sebe za druge, saj so zaloge krvi veliko časa minimalne.

Krajevna organizacija Rdečega križa ŽužemberkSe strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja