Terenska krvodajalska akcija uspela - Suhokranjske novice
Terenska krvodajalska akcija uspela, 14. 06. 2022

V sredo, 8. junija 2022, je bila v prostorih Osnovne šole Žužemberk druga letošnja terenska krvodajalska akcija. Prišlo je kar 64 krvodajalk in krvodajalcev. Trije so darovali kri prvič. Eden izmed krvodajalcev nam je zaupal, da ga je k tej akciji opogumil in nagovoril sodelavec, s katerim sta prišla skupaj na odvzem. V občini Žužemberk se lepo vidi, da je kar nekaj kolektivov povezanih s krvodajalstvom.

Za malico je tokrat poskrbela ekipa Zavoda za transfuzijsko medicino Ljubljana. Šolske kuharice pa so skuhale čaj in kavo, s katerim smo ob pecivu postregli krvodajalcem.

Hvala šoli za sprejem in prostor. Vsem krvodajalcem in krvodajalkam pa za odziv. Naslednja krvodajalska akcija pa bo 8, decembra.

Besedilo in foto: Alenka SajovecPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja