Suhokranjska odprava na Himalajo - Suhokranjske novice
Suhokranjska odprava na Himalajo, 11. 10. 2015

himalaja1Danes (nedelja, 11. oktober 2015) so se trije pogumni Suhokranjci (Damjan, Bogdan in Stane) odpravili v azijsko gorovje Himalaja. Natančno na 6187m visok vrh Parchamo. Prihod domov načrtujejo 3. novembra.

Dogajanje na odpravi bodo vsak dan sporočali na Suhokranjske novice.

Prvi utrinki iz odprave (13.oktober 2015):

Včeraj smo prispeli v Katmandu in se že vživeli v katmandujski vrvež. Ulice so polne majhnih trgovinic, kjer najdeš vse od gorniške opreme do mesa. Med trgovinicami in obrtnimi delavnicami je polno majhnih templjev, kjer prebivalci opravljajo svoje dnevne rituale. Mopedi, avtomobili, kolesarji in »rikse« s hupami opozarjajo pešce na njihovo prisotnost in vse to daje mestu svojevrsten pečat.

Danes imamo v planu dokupiti manjkajočo opremo, tako da bomo pripravljeni, na jutrišnji odhod, treking v dolino Rolwaling, kjer se bomo povzpeli na hrib Parchamo. Sam treking bo trajal približno 14 dni. Če bom imel mobilni signal in polne baterije se spet kmalu oglasimo.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja