Stopimo skupaj za naše otroke

To je bil moto Kulturnega društva Dvor, ko smo se lotili organizacije dobrodelne akcije. Pretresle so nas žalostne zgodbe štirih otrok, ki so v novembru 2018 pri svojih rosnih letih ostali brez enega izmed staršev ravno na pragu adventa, ki ga vsako leto spremlja več blišča in potrošniške evforije.

Odločili smo se, da poskušamo tudi tem otrokom prižgati lučko upanja z zbiranjem sredstev in dobrodelnim koncertom, pri čemer smo se povezali z Območnim združenjem Rdečega križa Novo mesto. Vsem, ki smo jih povabili k sodelovanju, so naš predlog podprli. Kar pa je najpomembnejše, dobrodelni koncert ni nikogar pustil ravnodušnega, saj smo s prostovoljnimi prispevki na koncertu in nekaj nakazili pred tem zbrali dobrih tri tisoč evrov.
Srčni stiski rok in iskrene besede odobravanja so potrdilo organizatorjem, da delamo prav in so nas napolnile z dodatno motivacijo za naprej.
Če morda niste uspeli obiskati koncerta, lahko vaš dar do konca januarja 2019 nakažete na račun RKS – OZ NOVO MESTO, Ulica Slavka Gruma 54a, 8000 Novo mesto štev.: 0297 0025 9477 202; BIC banke: LJBASI2X; REFERENCA: SI 00 903065; NAMEN: DOBRODELNI NAMEN (CHAR- dobrodelno plačilo).

Dobrodelnost nas bogati, osrečuje in povezuje. Nobeno čustvo ne more nadomestiti pristnih čustev darovanja, zato se že veselimo srečanja z otroki, ki jim bomo z zbranimi sredstvi lahko kupili nekaj nujnih življenjskih potrebščin.

Hvala vsem, ki ste ali pa še boste prisluhnili pomoči potrebnim. Andrew Carnegie pravi, da noben človek ne more postati bogat, ne da bi sam bogatil druge. Člani Kulturnega društva Dvor verjamemo temu, zato s srcem in strastjo delamo prostovoljno tudi v prihodnje.

Besedilo: Valerija Vidmar, članica KD Dvor
Foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor