Stanovanjska cona Klek pripravljena za nove stanovalce

Prejšnji teden je v stanovanjski coni Klek v Žužemberku potekala otvoritev novo pridobljene infrastrukture, ki bo omogočala pozidavo 12 parcel. Urejen je bil vodovod in kanalizacija, javna razsvetljava, pločnik in asfaltna cesta. Investicija je zarezala v občinski proračun za dobrega pol milijona evrov.

Kot bodoča občana sva bila povabljena na otvoritev ceste v naselju Klek…hvala g. županu za povabilo…spoznala sva prisrčne, preproste, iskrene ljudi…se že veseliva, da bova tudi midva po najboljših močeh prispevala k dobrim, prijateljskim odnosom med vsemi predvsem v čudovitem naselju KLEK. (Darinka Novak)

Otvoritev sta povezovali Lili in Mojca, poleg županovega govora pa sta nastopili še harmonikar Žiga Novak in pesnica Silva Mohorčič. Prisotne je nagovorila bodoča občanka Darinka Novak, pridobitve pa je blagoslovil župnik Franc Vidmar. Trak je poleg župana Jožeta Papže in izvajalca Darka Perka prerezal še David Longar, nato pa so stanovalci cone vse prisotne prav lepo pogostili.

Nove površine za gradnjo so izrednega pomena, zato bo morala občinska uprava čimprej zavihati rokave in urediti še preostale predvidene stanovanjske cone. Le tako bodo lahko mladi ostajali doma in uživali v prelepi Suhi krajini.

RZ