Srečanje starejših - Suhokranjske novice
Srečanje starejših, 06. 11. 2012

Žužemberk – V petek, 26. oktobra, je tako kot vsako leto potekalo srečanje starejših iz občine Žužemberk. Srečanje je organizirala Krajevna organizacija Rdečega križa Žužemberk s predsednico Geno Maver. Tudi tokrat smo učitelji in učenci pripravili bogat kulturni program, v katerem so gostje uživali in se spominjali svojih mladostniških dni.

Ob prihodu so jim učenci razdelili skromna darilca, panjske končnice, ki so jih izdelali sami. Nedavno smo imeli otvoritev čebelnjaka na podružnični šoli Dvor, zato se je še vse odvijalo v tem duhu. Učenci so nastopili z recitacijami, petjem pesmi, igranjem na različna glasbila in dramatizacijo. Nekateri učenci pa so svoje dedke in babice opisali na prav zanimiv način in jim povedali, koliko jim pomenijo.

Ob pogledu na marsikaterega dedka in babico so se nam zarosile oči, saj so jim besede svojih vnučkov segle do srca. O svojih starih starših pa je na ganljiv način spregovorila tudi ravnateljica šole Mira Kovač.

Gosta tega popoldneva sta bila tudi podžupan občine Žužemberk Jože Šteingel in Barbara Ozimek, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto, ki sta goste prav tako nagovorila s toplimi besedami.

Program so dodatno obogatili Moški pevski zbor Žužemberk pod vodstvom Nine Zajc ter starejši občanki Francka Ožbolt in Ivanka Škrbe z recitacijami svojih pesmi. Kuharice šole so poskrbele za večerjo, ki je vsem teknila, aktivistke KORK Žužemberk pa so pomagale pri sprejemu gostov in pogostitvi.

Starejši ljudje se tovrstnih srečanj že vnaprej veselijo in si želijo, da bi jih bilo še več. Kljub temu da je tisto popoldne zunaj deževalo, je na obrazih vseh nas sijalo sonce.

Petra Avguštin

 

Vir: Dolenjski listPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja