Spoznavanje pravljičnih junakov

Člani Kulturnega društva Dvor smo uspešno izvedli  še enega v nizu mnogih dogodkov. Tokrat smo organizirali dogodek za otroke v sodelovanju s Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto. Poimenovali smo ga »Spoznavanje pravljičnih junakov« – urica s knjigo in škratom Rudijem. V petek, 20. januarja 2017, smo se zbrali v večnamenski dvorani na Dvoru.

Knjižničarka Brigita jim je doživeto prebrala zgodbo o princeski, ki pa ni bila čisto navadna princeska. Ta princeska je namreč premagala mogočnega zmaja in skušala rešiti svojega princa. Tudi zgodba o paru in golobih ni pustila otroke ravnodušne. Z veseljem so  sodelovali, se smejali in prišli do zaključka, da ni pomemben izgled, pač pa modrost in pogumno srce.

Otroci so v dvorano priklicali tudi škrata Rudija. Tistega, ki domuje v novomeški knjižnici. Zopet je obiskal naš prelepi kraj,  Dvor. Škrat Rudi je zaplesal na svojo pesem, nato pa na ples povabil še otroke. Pozneje jih je  razveselil še z baloni različnih oblik.

Kulturno društvo Dvor se zahvaljuje Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, knjižničarkama  Brigiti in Ireni za čudovito urico preživeto s suhokranjskimi otroki.

Za našo mladino se bomo v društvu trudili še naprej, saj je po odzivu  sodeč mogoče sklepati, da so tovrstne prireditve zelo zaželene.

Napisala in foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor