Športni duh se vrača

crnuceZbk (5)Prvo februarsko soboto so igralci OK Žužemberka po 2 urnem težkem boju premagali trenutno 3. na lestvici – OK Žirovnico.

Prvi del tekme so kljub vodstvu domačih skozi celoten niz osvojili gosti. V drugem setu so gosti povedli že v začetku, nato pa se je začel lov za zaostanek, ki so ga uspeli nadoknaditi prav v koncu seta. Športna sreča je Žužemberčanom izmuznila in tako so gostje povedli z 2:0. V 3. setu je domač trener s spremembo postave prinesel v igro živahnost in borbenost, za katero je v veliki meri prispeval novinec v žužemberški vrsti, Leon Konte. Z odločno igro na začetku seta so si Žužemberčani nabrali prednost, ki so jo mirno popeljali k izidu 2:1. Tudi 4. niz so domači začeli neusmiljeno in vsem pokazali kje bi moralo biti njihovo mesto na lestvici. Po tem nizu je bil rezultat na semaforju 2:2. Vsi so se v pogovoru s trenerjem pripravljali za skrajšani 5. niz, kjer ni prostora za napake. Boljše so začeli gostje in tako povedli ob menjavi igrišč z 8:5, na kar so se povsem razgrele tribune in na krilih navijačev so Žužemberčani neusmiljeno pridobivali točke. Zaklenili so svoje polje za nasprotnikove napade in si tako priborili zmago s 3:2 ter vrnili upanje za boljše mesto v ligi, ki bi po drugačnem razpletu tekme najverjetneje že ugasnilo.
Omeniti velja tudi, da je na po poškodbi na igrišče ponovno stopil Primož Vidmar in tako fantom s polno močjo pomagal pri pozitivnem timskem duhu in doseganju odločilnih točk.

Vse čestitke fantom za srčno in borbeno igro!

Končni izid:
KEKOOprema Žužemberk      : Žirovnica       3:2                   (22:25,23:25,25:22,25:20,15:11)