Športna in deževna sobota v Suhi krajini

drzavneSportneIgreDPM (26)Društvo podeželske mladine Suha krajina je v soboto, 25. maja 2013, pri osnovni šoli na Prevolah izvedlo državne športne igre. Športne igre so ena izmed vsakoletnih tradicionalnih aktivnosti Zveze slovenske podeželske mladine. Tokratna izvedba in organizacija iger je pripadala Društvu podeželske mladine Suha krajina.

Kljub slabemu vremenu, nizkim temperaturam, dežju in tudi toči se je na prizorišču iger zbralo 13 društev iz celotne Slovenije, skupaj več kot 150 tekmovalk in tekmovalcev. Tekmovanje se je odvijalo v štirih športnih disciplinah, in sicer v nogometu, košarki, odbojki na mivki in teku. Po napetih nogometnih tekmah sta se v finalu pomerila domača ekipa Outsider in ekipa Mladinskega društva Tešanovci iz Prlekije, katera je po napetem finalu tudi zmagala. Pri košarki, ki je zaradi slabega vremena potekala v športni dvorani je slavila domača ekipa DPM Suha krajina. Navkljub dežju in hladnemu vremenu se je odbojka vseeno odvijala na mivki, kjer je v moški konkurenci prepričljivo slavila domača ekipa DPM Suha krajina, v konkurenci ženskih ekip je po napetem finalu zmagala ekipa DPM Kamnik. Pri teku, ki se je odvijal na progi dolžine 2,4 km sta tako v moški kot v ženski konkurenci slavila predstavnika ekipe iz DPM Metlika.

Po končanih igrah je sledila slavnostna podelitev pokalov in priznanj najboljšim ekipam. Kljub odpovedi večerne veselice z ansamblom Pogled, zaradi slabega vremena, se je druženje nadaljevalo pozno v noč. Za hrano in pijačo je bilo poskrbljeno, za glasbo in zabavo pa so poskrbeli domači harmonikaši. Napeto celodnevno tekmovalno vzdušje se je v večernih urah nadaljevalo ob spremljanju prenosa finala Lige prvakov.

za DPM, McM