Do solz nasmejano občinstvo

Dogovor o sodelovanju med člani Kulturnega društva Dvor in med člani Kulturno umetniškega društva Straža je obrodil sadove. Igralski skupini KUD Straža je v petek, 26. januarja 2018, uspelo nasmejati, do zadnjega sedeža, polno dvorano ljudi.
Partljičeva komedija Čaj za dve na hudomušen način izrisuje nasprotje med dvema upokojenkama, ki na preračunljiv način direktorice upokojenskega doma, pristaneta v isti sobi. Tako srečamo uglajeno, izobraženo gospo, igralko visokih misli in izbranih besed ter preprosto kmečko ženičko polne zdrave kmečke pameti in brez dlake na jeziku. Odnos med ženskama se stopnjuje vso igro. Burno sobivanje popestri še bivši smučar, ki se v igralko zaljubi; sin kmečke ženičke, kjer se pokažejo medgeneracijske razlike; župnik z modernim življenjskim slogom ter ustrežljiva medicinska sestra.
Sporočilo komedije je čisto preprosto: za srečo, prijateljstvo in ljubezen ni nikoli prepozno. Strah pred prihodnostjo je odveč, žalovanje za preteklostjo pa čista izguba časa. Torej, življenje je potrebno zajemati s polno žlico takoj in zdaj!
Člani KD Dvor se zahvaljujemo igralcem KUD Straža za krepitev smejalnih mišic. Za krajane Dvora in širše okolice se bomo trudili še naprej, saj po odzivu sodeč, so tovrstne igre med ljudmi zaželene.

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor