Sobotino trško dopoldne v znamenju preventive - Suhokranjske novice
Sobotino trško dopoldne v znamenju preventive, 25. 07. 2022

V sodelovanju z Občino Žužemberk smo tudi letos prispevale k dogajanju ob občinskem prazniku. V okviru Trških dni smo v soboto dopoldne,  16. julija 2022,  organizirale preventivne zdravstvene meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi. Po izmeri so bili naši krajani napoteni tudi k gospe doktor Dular Nežki. Letos se nam je pridružila tudi gospa Štraus Saša iz transfuzijskega oddelka in opravila tudi pregled krvne skupine. Poleg tega smo imeli  tudi ekipo prve pomoči Občine Žužemberk, z mentorjema Janijem in Natašo Krajnc. Izvedla sta  prikaz oživljanja z defibrilatorjem. Da pa je vse gladko in lepo poteklo sta nam pomagali upokojeni medicinski sestri Ivanka Struna in Vida Škrbe. Poleg pa je bila tudi aktivna suhokranjska patronažna sestra Mateja Novak.

Gospa doktor Dular je bila na koncu dopoldneva mnenja, da suhokranjci  lepo skrbijo za svoje zdravje. Dogodka smo bile vesele tudi članice KORK Žužemberk, saj se  je preventivne akcije udeležilo lepo število ljudi.

Besedilo: Alenka Sajovec
Foto: Jadranka MeglenSe strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja