S čistilno akcijo počastili svetovni dan Zemlje - Suhokranjske novice
S čistilno akcijo počastili svetovni dan Zemlje, 25. 04. 2022

Predzadnjo aprilsko soboto smo člani Športnega društva Stavča vas in Turističnega društva Suha krajina s čistilno akcijo počastili svetovni dan Zemlje. Kot nam je v navadi že vrsto, smo v dopoldanskem času očistili ceste in bregove reke Krke med Dvorom in Žužemberkom, hkrati pa čas izkoristili za prijetno druženje.

Nenehna promocija ravnanja z odpadki in ohranjanje narave pri nekaterih ljudeh – če jim sploh lahko rečemo ljudje – pogosto naleti na gluha ušesa. Tako ob cestah še vedno najdemo ogromno odpadkov, ki jih malomarni vozniki mečejo iz avtomobilov. Žal se veliko odpadkov ujame tudi v grmovju ob reki, kjer je čiščenje še zahtevnejše. Ozaveščeni posamezniki in društva zato vse krajane pozivamo k premišljenem ravnanju z odpadki in ohranjanju naše prelepe krajine.

RZ
foto: Gregor Pečjak in Vlado KostevcSe strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja