Rock skupina Ice on fire

iceOnFire (6)Skupina je nastala v začetku novembra 2012, pobudnika za nastanek sta bila Amadej Papež iz Ratja (Suhokranjec!!) in Janez Janežič,  iz Škocjana, oba igrata kitaro, takrat sta bila stara 15 let. K sodelovanju sta povabila leto starejšega Nejca Godca iz Škocjana. Nekako prek vez so izvedeli za bobnarko iz Novega mesta, Anjo Mikulan, ki je takrat še obiskovala 9.razred osnovne šole in jo povabili v bend.Amadej je bil takrat še skoraj začetnik na kitari, saj se je poprej precej več posvečal harmoniki. Janez Janežič se je s kitaro ukvarjal že veliko prej, njegovi prsti odigrajo še tako zahtevne solaže. Nejc Godec prav tako obvlada kitaro, tako da se je bas kitaro naučil z levo roko. Anja je do tedaj 3 leta obiskovala Glasbeno šolo Marjana Kozine v Novem mestu, kjer je se je učila veščin na bobnih.

Na začetku so igrali predvsem priredbe, njihov zgled so bili Green Day-i in Zablujena generacija, zato so tudi žgali punkrock.

Na tekmovanju Drogstock v Mariboru so osvojili Nagrado za najboljšo vizualno predstavitev. To je bil tudi njihov prvi nastop pred publiko, kjer so pokazali energijo, ki je privzdignila mladino. Spomladi so bili izbrani na natečaju, kjer so jim organizatorji omogočili snemanje komada v RSL productions studiu v Novem mestu, ter dobili svojo uro slave na Kolektivcu v lokalu Patriot v Novem mestu.

Po 3 /4  leta igranja so se intenzivno podali v ustvarjanje avtorskih komadov. Njihova besedila so izključno v slovenščini, saj tako pokažejo, da so Slovenci in se tega ne sramujejo. S komadi in besedili izražajo sebe, v vsakem komadu imajo sporočilo za ljudi, ker jim s tem želijo nekaj povedati (Bolečina, Vedno mlad, Ponos). Bolečina je posneta v zgoraj omenjenem studiu, za komad Vedno mlad bo v kratkem izšel videospot. Ponos pa je zmagovalni komad na Glasu mladih 2013. Radi priredijo tudi kakšen pop komad, kot npr. Mamma mia ob skupine Abba.

Letos jeseni so se prijavili na tekmovanje Špil liga v Kinu Šiška, kjer so se uvrstili v polfinale. Največji dosežek so dosegli na tekmovanju Glas mladih v Črnomlju 2013, kjer so prišli domov z zmago. Glavna nagrada je špil na Schengenfestu 2014, kar je izjemen dosežek.

V prihodnosti strmijo k snemanju svojih komadov ter albuma, ter da bi stari in mladi uživali v njihovi glasbi, da bi začutili besedila, da bi se privrženci raznih drugih stilov otresli predsodkov o rock glasbi, si jih ogledali na Youtubu, kjer imajo kar nekaj posnetkov s tekmovanj, špilov,…, in podali svoje mnenje, takšno ali drugačno.

Držim pesti, da bodo člani še naprej uživali v harmoniji zvokov, igrali dobro glasbo in ostali še naprej takšni poeti ter preprosti fantje ter dekle : D

Nika Papež