Reparska legenda na klepetu

Je slovenska reparska legenda iz Trnovega, mi Suhokranjci pa ga imamo za svojega. Ima raskavi glas. Sodeloval je z najbolj znanimi slovenskimi pevci: Vladom Kreslinom, Ali Enom, Zlatkom, Aniko Horvat,  N’Tokom.  Je pionir rap glasbe pri nas, … Ste že ugotovili kdo je to? KLEMEN KLEMEN.

Imeli smo čast, da smo ga gostili v večnamenski dvorani na Dvoru, v petek, 17. novembra 2017. V sproščenem pogovoru, ki ga je vodila Alenka Murgelj iz Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu, je Klemen predstavil svojo življenjsko zgodbo. Pripovedoval je o začetku ustvarjanja s svojo sestro Nino, o navdihu za besedila, o vzornikih, komi in boleznih, alkoholu, družinskih razmerah  in trenutni treznosti. Ob poslušanju smo spoznali, da mu življenje ni prizanašalo in da je pri svojih rosnih 42. letih že veliko preživel. Kot je rekel sam mu je življenje vrnilo, kar mu je dajal.

Številno publiko je razveselil tudi z repanjem. K repanju je povabil tudi publiko. Brez strahu so se mu pridružili najmlajši udeleženci, resničen pogum za rapanje pa je pokazala samo predsednica KD Vesna in skupaj sta zarepala Povodnega moža Franceta Prešerna.

Sproščen pogovor smo nadaljevali še ob skromni pogostitvi.

 

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica Kulturnega društva