Referenčna ambulanta tudi v Suhi krajini - Suhokranjske novice
Referenčna ambulanta tudi v Suhi krajini, 10. 12. 2012

Referenčna ambulanta je ambulanta splošne ali družinske medicine z razširjenim timom zdravstvenega osebja. Trenutno na ta način v Sloveniji že deluje tretjina splošnih ambulant. Tako se je s 1. decembrom letošnjega leta Ambulanta splošne medicine Nataše Žagar Arkar dr. med. v Žužemberku preoblikovala v referenčno ambulanto.

» To pomeni, da se je timu zdravnice in srednje medicinske sestre pridružila tudi diplomirana medicinska sestra Jasmina Klobučar, ki bo med drugim vodila register kroničnih nenalezljivih bolezni in spremljala preventivni program različnih obolenj,« je povedala dr. Žagar Arkar in dodala, da je cilj uvedbe Referenčne ambulante vsekakor kakovostnejša obravnava na primarnem nivoju, spremljanje zdravstvenega stanja in odkrivanje novih bolnikov.

Pacienti bodo obravnavani po dispanzerski metodi dela in se bodo za posvet pri diplomirani medicinski sestri naročili ob obisku ambulante oz. bodo na posvet vabljeni.

Vir: Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja