Čeprav majhni a vendar uspešni

Delovanje radiokluba Žužemberk je nekaterim poznano, saj so v  mladosti tudi sami bili vključeni v delo društva. Verjamem, da v današnjih časih ni več tako zanimivo, kot  je to bilo takrat, ko nismo imeli  mobitela  a tudi fiksnih telefonov v vsaki vasi ni bilo. Kljub temu društvo dela in tudi uspehi niso neka posebnost.

V letu, ki ravno kar mineva smo bili uspešni, saj smo izvedli vse aktivnosti, ki smo si jih začrtali na občnem zboru. Še posebej se moramo pohvaliti z rezultati v tekmovanjih na UKV področju.

 

REZULTATI  V LETU 2012            ZVEZA RADIOAMATERJEV SLOVENIJE

MAJSKO  TEKMOVANJE S53FI 432 MHz 1. mesto-pokal 1,3 GHz 5. mesto
ALPE ADRIA   VHF S59DCV 144 MHz 10. mesto
JUNISKO  TEKMOVANJE S53FI 432 MHz 2. mesto 1,3 GHz 8. mesto
ALPE ADRIA  UHF S57UZX 432 MHz 11. mesto 1,3 GHz 8. mesto
JULIJSKO TEKMOVANJE S57UZX 432 MHz 4. mesto 1,3 GHz 6. mesto

 V prihodnjem letu nas čaka urejanje sobe radiokluba na Grajskem trgu 26 in postavitev anten, katere so velikega pomena za delo na radijskih frekvencah, katere so nam dodeljene. Imamo pa še vrsto aktivnosti preko celega leta, tako v tekmovanjih, predstavitvah dela društva šolski mladini, kakor tudi za ostalo populacijo in še veliko drugih zadev.

Društvo ima svojo internetno stran, ki deluje že vrsto let in je zelo obiskana. Društvo poznajo po celem svetu. Če imate željo, da se tudi vi priključite, sporočite na e- naslove, ki so objavljeni na spletni strani.

Ker čas hitro teče, je verjetno prav, da se zahvalim članom društva, ki so s svojim delom pripomogli k uspehu društva. Vsem bralcem pa v imenu upravnega odbora želim vesele Božične praznike in veliko sreče v letu 2013.

********S  R  E  Č  N  O  ********

Dušan Mikec