Rdeči dežnik

V času smrkavih noskov, so napovedane lutke zbolele. Zato so vskočile na oder zdrave gozdne živali, ki so v ponedeljek, 15. oktobra 2018, v večnamenski dvorani na Dvoru, razveselile najmlajše otroke in njihove spremljevalce.

Članice Kulturnega društva Dvor, sekcije dramske skupine Flopi, so uprizorile sodobno živalsko pravljico, ki jo je napisala ena izmed najpomembnejših slovenskih mladinskih književnic Svetlana Makarovič.

Živalska pravljica postavlja v ospredje vrline, kot so dobrota, velikodušnost in pomoč drugim; značajske lastnosti, ki jih v veliki meri premore dobrosrčni in prijazni medved. Ta v deževnem dnevu vzame pod svoj novi, rdeči dežnik najmanjše in najšibkejše gozdne živali: srnico, zajčka, miško in veverico, ter si tako s svojo ljubeznivostjo pridobi njihove simpatije in prijateljstvo. Sebična lisica, pa ima prostor pod dežnikom le zanjo in zavrne vse prošnje za pomoč od gozdnih živali. Kmalu preneha deževati in živali se odpravijo domov. Pride nedelja, z njo pa tudi čas obiskov in potepov. Medtem ko medved uživa v družbi svojih gozdnih prijateljev, pa mora lisica sama prenašati svojo dolgočasno družbo, saj se nihče ne zmeni zanjo…

Brez ustvarjalne delavnice tudi tokrat ni šlo! Otroci so izdelali medveda iz kartona, ki so ga za spomin lahko odnesli domov.

Hvala staršem Dvora in širše okolice, da pripeljejo svoje otroke na dogodke, ki jih organiziramo. Ni lepšega, kot da vidimo zadovoljne otroške obrazke, ki se z veseljem vračajo.

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor