Razveselimo Zemljo na njen dan! - Suhokranjske novice
Razveselimo Zemljo na njen dan!, 17. 04. 2021

V letošnjem letu mineva 50 let od prve obeležitve dneva Zemlje. Zemlja nam je vse. Ponuja nam naravne vire, ki so potrebni za obstoj človeka in tudi za vseh ostalih živih bitij. Med seboj smo prepleteni, povezani in tudi soodvisni.

V soboto, 21. aprila 2021, je organizirana spomladanska čistilna akcija, pobudnika Občine Žužemberk in TD Suha krajina.

Družina Vidmar iz Gradenca je pohitela in čistilno akcijo opravila že v četrtek, 15. aprila 2021. Babica Bojana, ki je tudi članica Rdečega križa Žužemberk, je z vnučko Dašo ter snaho, prehodila glavno cesto od Gradenca proti Budganji vasi in ob cesti pobrala vse smeti oz. večinoma pločevinke. Pohvala babici, vnučki in snahi!

V času karantene je žal opaziti, da je ob glavnih cestah veliko več smeti kot običajno. Bodimo odgovorni in se zavedajmo, da imamo samo en planet, ki ga moramo ohraniti za nas in za naše potomce.

Besedilo: Jadranka Meglen
Foto: Alenka SajovecSe strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja