Razigran dan s popotnikom Jakom - Suhokranjske novice
Razigran dan s popotnikom Jakom, 07. 10. 2021

V tednu otroka je Kulturno društvo Dvor v sodelovanju s Knjižnico Mirana Jarca, enota Dvor; otrokom ponudilo razgibano, zabavno, smešno in poučno predstavo »Po Sloveniji s popotnikom Jakom«, v izvedbi otroškega gledališča Enostavno Prijatelji.

Ogledali smo si predstavo o zakladih Slovenije, kjer so otroci pomagali popotniku Jaki iskati njegovo babico. Jaka je na poti srečeval zanimive ljudi, pravljične junake, živali, bajeslovna bitja, ki so govorila zgodbe o bogati kulturni in naravni dediščini. Jako so navdušili  s preprostostjo, humorjem in zanimivimi običaji. Toda nihče ni vedel, kje se skriva njegova babica, dokler ni srečal zmaja, ki mu je povedal, da je njegova babica naša prelepa Slovenija. Vse v predstavi je bilo slovensko: vsi omenjeni liki, kralji, običaji, plesi, jedi in navade. Otroci so v predstavi aktivno sodelovali in spoznali kurenta, čarovnico Uršulo, babi Slovenijo, štorkljo in ljubljanskega zmaja. Najbolj so uživali v kuhanju jote, plesanju belokranjskega kola in pridelovanju soli.

Najmlajši so se nasmejali Jakovim prigodam, starejši so utrdili znanje o Sloveniji in se naučili novih zanimivosti. Vsi skupaj pa smo ugotovili, da smo lahko ponosni, v kako lepem koščku sveta živimo.

Otrokom smo prav gotovo polepšali dan ob čudoviti predstavi, kljub ukrepom zoper epidemijo covida 19, kar je tudi namen letošnjega tedna otroka: igrivost, sproščenost in druženje. Lahko smo ugotovili, kako lačni smo kulture, saj takšnega odziva na predstavo že dolgo ni bilo. Otroci so na trenutke celo preglasili popotnika Jako, tako aktivno so sodelovali v  predstavi in se zabavali. »Pripravite še kaj«, so bile besede staršev ob odhodu, kar bomo tudi storili, če bodo le ukrepi dopuščali.

Besedilo: Andreja Špelko, Knjižnica Mirana Jarca NM, enota Dvor
Foto: Jadranka Meglen, Kulturno društvo Dvor

 Se strinjate s pogoji PCT?

View Results

Loading ... Loading ...

Prihajajoči dogodki

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
×
#dogaja