Prvi šolski dan - Suhokranjske novice
Prvi šolski dan, 06. 09. 2020

»VSE JE ENKRAT PRVIKRAT.
PRVA RISBA, PRVA NALOGA
IN NAD NJO SONCE KOT PRVA ŽOGA.
VSE JE ENKRAT PRVIKRAT,
KAKOR V PRVEM RAZREDU. » (T. Pavček)

Šolski prag je letos prestopilo 24 živahnih prvošolčkov, polnih radosti in igrivosti. Skupaj s starši so se zbrali na igrišču. Po poslušanju šolske himne, ki so jo zapeli učenci 3. in 4. razreda, je zbrane prijazno nagovorila še v. d. ravnateljice, ga. Mija Penca Vehovec. Sledil je simbolni skok v 1. razred, s katerim so si prislužili rumeno rutico in postali pravi šolarji.  Starši so nas pustili same, mi pa smo se malo bolj spoznali, poslušali pravljico, se naučili pesmico. Da je bil dan popoln, smo se posladkali še s slastno torto. Domov so odšli nasmejani in zadovoljni.

Prvi šolski dan je za prvošolce praznik. Ne samo zanje, tudi za starše in nas, učitelje, ki se zazremo v zvedave oči otrok, ko prvič prestopijo šolski prag. Končalo se je eno obdobje in nastopilo novo poglavje, v katerem naj velja: učiti se, da bi vedeli, učiti se da bi znali delati in učiti se živeti in biti.

Vsem 24 prvošolčkom želim uspešno, radostno in izzivov polno šolsko leto.

Učiteljica ga. Katarina VrhovecPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja