Primer dobre prakse: cesta Zafara - Trebča vas - Suhokranjske novice
Primer dobre prakse: cesta Zafara – Trebča vas, 04. 09. 2021

Minuli teden je občina namenu predala modernizirano cesto Zafara – Trebča vas. Skupna dolžina novo asfaltirane ceste s štiristo metrskim odcepom znaša približno en kilometer in sedemsto metrov. Občina Žužemberk je pogodbo za izvedbo del s podjetjem Eltim iz Gabrovčeca podpisala konec maja. Pogodena vrednost in hkrati končna cena del je bila 259.689,28 EUR z DDV.

Modernizacija ceste je gotovo primer dobre prakse. Dela so bila izvedena hitro, kvalitetno in brez aneksov, ki običajno podražijo projekt. Izvajalec oz. podizvajalec del je bilo domače podjetje Gostgrad, ki je kot podizvajalec v lanskem letu že izvedelo rekonstrukcijo ulice Dolga vas. Brez dodatnih stroškov za občino je bil naknadno tlakovan in obnovljen tudi Naralov pil ter položenih nekaj metrov granitnega robnika, ki spominja na rimsko pot.

Slovesna otvoritev je bila v četrtek, 26. avgusta 2021. Številno množico je poleg župana Jožeta Papeža nagovoril tudi poslanec Jožef Horvat ter domačin Branko Jarc. Program, ki ga je vodila Lili Hrovat, so popestrile pevke, otroci, harmonikar ter dramski igralki Lili in Mojca. Cesto je blagoslovil dekan Franc Vidmar, ob koncu pa je sledila pogostitev zbranih.

RZ

 

Prispevek televizije Vaš kanal:

 Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
×
#dogaja