Namenu predana tudi zadnja faza državne ceste Dvor - Suhokranjske novice
Namenu predana tudi zadnja faza državne ceste Dvor, 04. 09. 2021

Včeraj je na Dvoru potekala slovesna otvoritev prenovljenega petsto metrskega odseka državne ceste. Prva faza – od gasilskega doma do križišča za Kočevje – je bila zaključena v letu 2018, drugo fazo pa smo po posredovanju župana Jožeta Papeža namesto leta 2023 dočakali že v tem letu. Otvoritve so se udeležili g. Aleš Mihelič – državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo, Lilijana Herga – direktorica Direkcije za infrastrukturo, Gordana Grahek – vodja sektorja za upravljanje ceste ter župani in podžupani sosednjih občin, poslanec Blaž Pavlin, državni svetnik Bojan Kekec in drugi udeležencu v projektu.

Izvedba del je bila s pogodbeno vrednostjo 685.825,71 z DDV oddana izvajalcu Komunalne gradnje d.o.o. Financiranje je bilo razdeljeno med občinskim in državnim proračunom. Občina je za izgradnjo komunalne infrastrukture, pločnikov in javne razsvetljave ter odkup zemljišč namenila približno 35 odstotkov vrednosti projekta, približno 65 odstotkov pa je zagotovila država. Kot je v nagovoru dejal župan, je bilo na projektu ogromno težav in zahtev s strani neposrednih sosedov. Zahtevna pogajanja so botrovala k kasnejši izvedbi in dodatnim delom. Za vse nevšečnosti se je v njihovem imenu opravičil tako izvajalcem, kot tudi projektantu, nadzornima in vodjem investicije. Poudaril je, da sta na projektu bdela dva nadzornika. Rekonstrukcija je zato izvedena brez nepravilnosti, kar sta potrdili tudi gospa Herga in gospa Grahek. Povedali sta, da je odsek lahko vzgled vsem projektom v državi.

Žal je na občino že prišel namig, da je bila podana anonimna prijava na izvedbo projekta. Ko bi se anonimneži malo več brigali zase in občini raje pomagali, kot metali polena pod noge, bi lahko skupaj izvedli še kakšno investicijo več.

Kulturni program, ki ga je povezovala Lili Hrovat, so popestrili  združeni dvorski in zagraški pevci. Z dramskim vložkom sta prisotne nasmejali Lili in Mojca, blagoslov pa je podelil župnik Franc Vidmar. Zbrane so s prigrizki pogostili domačini.

V letošnjem letu se obeta še nekaj otvoritev. Pred kratkim smo namenu predali cesto Zafara – Trebča vas. V naslednjih dneh sledi otvoritev rekonstruirane cesto Srednji Lipovec – Podlipa. Prav tako bo v sodelovanju z vaščani Podgozda asfaltiran cestni odsek proti Krki. Najkasneje do novembra bo rekonstruiran še nevarni ovinek v Srednjem Lipovcu. Nadejamo si začetek rekonstrukcije križišča na Žvirčah, postavitev temeljnega kamna za Auerspergovo železarno, gasilski poligon …

Rok Zupančič

 

 Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
×
#dogaja