Požar blizu osnovne šole Prevole - Suhokranjske novice
Požar blizu osnovne šole Prevole, 19. 03. 2022

V četrtek je v bližini naselja Prevole gorela suha trava in podrast. Požar na površini okoli dveh hektarjev so pogasili gasilci PGD Hinje in Žužemberk. Vzrok požara je bil električni stik na omrežju, kar je povzročilo tudi nekaj težav z dobavo električne energije. Kot poročajo gasilci, je ravnatelj prevolske šole zaslišal nenavaden pok, čez nekaj trenutkov pa zavohal dim. K sreči je bil požar dovolj zgodaj odkrit in končan brez hujših posledic.

Foto: Nika Papež

 

Do preklica velja velika požarna ogroženost za območja naravnega okolja brez snežne odeje.

Uprava za zaščito in reševanje je 14. marca 2022 razglasila veliko požarno ogroženost, ki velja do preklica. V tem času je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.Se strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja