Planinarjenje na Slavnik - Suhokranjske novice
Planinarjenje na Slavnik, 27. 10. 2014

Slavnik (2)V soboto, dne 15. oktobra 2014 je Planinsko društvo Krka Novo mesto pod pokroviteljstvom tovarne zdravil Krka organiziralo izlet na Slavnik. Prijavilo se je 107 udeležencev, med njimi tudi nekaj članov iz Suhe krajine. Z avtobusi smo se peljali do Prešnice, od tam pa cca. dve uri po lepi gozdni poti počasi v hrib do vrha Slavnika, 1028m nad morjem. Slavnik je oddaljen 30 km zračne linije od morja in je zadnji slovenski tisočak pred morjem. Tik pod vrhom je Tumova koča, ki  ima 8 ležišč v sobah in 20 na skupnih ležiščih. V pritličju je jedilnica s 70 sedeži, kjer smo si lahko privoščili enolončnico in okrepčilno pijačo.Z vrha Slavnika je lep razgled proti morju (videli smo Koper, z malo domišljije tudi Trst, Monfalkone, Gradež in v megli ves slovenski del obale), z malo več domišljije pa slovenske Alpe, italijanske Apenine, v oblakih 1796 metrov visoki Snežnik in pod oblački hrvaško Učko. Nad tisoč metri je svet res majhen. Po obilnem počitku smo se spustili po strmi poti kakšno uro zmerne hoje v vas Podgorje, kjer so nas počakali avrobusi. Dan je bil lep, sončen z ne preveč kraške burje.

Pred odhodom so nam predstavniki PD Krka novo mesto razdelili pohodne palice in nahrbtnike s krkinim logotipom. Potem pa nas je FS odpeljal domov.

Miran iz BorštaPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja