Odbojkarski večer v Ljubljani

V sredo, 14.11.2012 smo si ogledali  vrhunski odbojkarski tekmi v Ljubljani. Na ogled tekem so odšli učenci, ki so registrirani pri OK Žužemberk, učenci OIP-odbojka ter učenci vključeni v projekt Zdrav življenjski slog na OŠ Žužemberk. Skupaj nas je bilo 50. Za vse učence je bil ogled in prevoz brezplačen, zahvaljujoč  podjetju FS prevozi, OK Žužemberk in šoferju avtobusa g. Francu Rojcu.

Na pot proti Ljubljani smo se s polnim avtobusom odpravili ob 17.00 uri, pred dvorano Tivoli pa prispeli ravno za začetek odbojkarskega obračuna 1/8 finala pokala CEV med ekipama Calcit Kamnik in Posojilnico AICH DOB (Avstrija). Navijali smo za slovensko ekipo, saj je njihov član bivši učenec naše šole Jan Brulec. Izkazal se je z odlično igro in razigravanjem soigralcev. Z bučno podporo smo pomagali ekipi Kamnika do pomembne zmage pred povratnim obračunom. Ekipa Kamnika je zmagala  s 3:2 (21, -24, 21, -20, 11).

           

JAN BRULEC (levo)                                                            DOBRO VZDUŠJE V DVORANI TIVOLI

Takoj po tej tekmi se nam je že mudilo naprej proti dvorani Stožice, saj nas je ob 20.30 uri čakala še tekma elitne Lige prvakov med ekipama ACH Volley in Euphany ASSE-LENNIK (Belgija). Nekateri so prvič videli novo dvorano, zato je bilo doživetje vzdušja v njej nepozabno.  Skupaj s 4000 glavo množico smo pomagali ACH-ju do gladke in pomembne zmage s 3:0 (19, 15, 15).

NAŠI UČENCI NA TEKMI V STOŽICAH

Slovenska ekipa je prevladovala v vseh elementih odbojkarske igre. Pri poražencih je kot prosti igralec-libero igral tudi bivši učenec naše šole Miha Plot. Čeprav se je Miha izkazal z odličnim sprejemom, je bilo to premalo da bi premagali slovenske prvake.

 MIHA PLOT med dajanjem intervjuja za TV SLO.

 

Po tekmi smo se skupaj z njim fotografirali in tako na lep način zabeležili športni večer v Ljubljani. Nato smo se odpravili proti domu, polni pozitivnih vtisov. Nekateri so uspeli dobiti tudi avtograme odbojkarskih zvezdnikov. Tako so si še polepšali večer. V Žužemberk smo prispeli ob 23.00 uri.

Mentorja: Bojan Brulec in Marjan Kužnik