Od nekdaj lepo so na Dvoru nam peli …

(Po)Božično novoletni koncert

Od nekdaj lepo so na Dvoru nam peli – v petek so nas zvonki glasovi spet prevzeli.
Kulturno društvo Dvor je 6. januarja 2023 novo leto pozdravilo z božično-novoletnim koncertom, ki je privabil množico ljudi – dvorska dvorana je bila namreč polna veselih obiskovalcev.

Na koncertu so v tem vrstnem redu prepevali: Otroški pevski zbor Dvor ob Krki, Mešani pevski zbor Dvor ob Krki, ter solo pevka Tjaša Primc v spremljavi Jerneja Fabijana. Slednja sta tudi zaslužna za pripravo in vodenje vseh zborov. Vmes se je vrinila tudi nepevska točka, in sicer skeč o Romeu in Juliji. Koncert je povezovala Alenka Može.

Predsednica Kulturnega društva Dvor, Vesna Može, je v uvodu pozdravila obiskovalce in se zahvalila vsem, ki so pomagali pri krašenju dvorane in pripravi dogodka. Izpostavila je tudi kar dvojne jaslice, ki so delo članic Anite Primc in Anite Kuhelj. Občinski župan, Jože Papež, je z veseljem pozdravil in otvoril prireditev, nato pa so zadoneli glasovi mladih grl. Otroci so navdušili z dvema slovenskima pesmima ter tradicionalno luksemburško. Zborovodja Tjaša Primc je dirigirala ne le zboru, temve
tudi spremljavi na bobnu. Na klavirju pa je igral Jernej Fabijan. Starejši otroci so strumno odpeli dve božični pesmi, od tega eno kar v latinščini. Mešani pevski zbor je obiskovalce zazibal v zasanjane novoletne želje, vse do havajskih pozdravov in nazaj v prošnje za sneg. Prav posebna poslastica sta bili operni ariji Tjaše Primc, ki nas je očarala z arijo iz opere G. Verdija Ples v maskah, nato pa s klasično O, holy night oz. O, sveta noč.

Na 6. januarja je minilo natanko 175 let od prve uprizoritve veseloigre Ta veseli dan ali Matiček se ženi v Novem mestu in tako so imeli tudi kratek dramski vložek. Romeu in Juliji se je pridružila še Patricija, ki je sicer v Shakespearovi drami ni. Ta je malo pomešala štrene in Julijo prepričala, da se vendar ni zabodla in raje z njo šla na pijačo.

Na koncu so pevke in pevci zapeli še nekaj lepih slovenskih pesmi in večer zaključili s poljubom, tako kot je treba – Silvestrskim poljubom namreč.

Besedilo: Alenka Može
Foto: Jadranka Meglen