Očistili Krko - Suhokranjske novice
Očistili Krko, 28. 04. 2018

Pomladni čas je ravno pravi čas za ekološko osveščenost in dejanja za boljši jutri. Prav takšno razmišljanje imamo člani športnega društva Stavča vas, ki se pogosto združujemo tudi v čistilnih akcijah. In tudi tokrat ni bilo nič drugače. Številna množica članov se nas je zbrala dan pred slovenskim državnim praznikom, dnevom upora proti okupatorju. Čistili smo okolico od Žužemberka do Dvora, ob lokalni cesti, ob Krki, po Krki in pod vodo. Nekateri smo prepešačili bregove in cesto, drugi s kanuji prečesali vsak grmiček, najbolj pogumen pa je s potapljaško opremo nabiral smeti tudi pod vodo.

Smeti je res ogromno in le kdo je tako brezbrižen, da jih meče v naravo? Ob cesti najdemo celo zavezane v vreče med tem, ko Krka naplavi vsemogoče. Od folije in plastenk pa do avtomobilskih gum in kovinskih sodov. Očitno je ekološka osveščenost še vedno zelo nizka in na srečo obstaja nekaj posameznikov, ki čistimo za takšnimi “prašički”.

Rok Z.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja