Novoletno srečanje konjenikov na Plešivici

Leto je okoli, zaključili smo ga z raznimi virozami in prehladi, ki so nam onemogočile društveno silvestrovanje v decembru, a prvo januarsko tradicionalno srečanje konjenikov in ostalih na Plešivici je po številu udeležencev uspelo. Nekateri kot jahači, nekateri kot furmani, eni peš ali z jeklenimi konjički, vsi z istim ciljem, da bi prispeli do 11. ure na konjerejsko Plešivico, kjer je potekalo tradicionalno druženje.

Nekateri člani so poskrbeli, da je bila pripravljena žerjavica v kateri se je pekel krompir, nad žerjavico pa na palicah nabodene klobase, ki so že mamljivo dišale po okolici. Društvo je poskrbelo, da je bila improvizirana miza bogato obložena s pijačo in hrano, nekatero že pripravljeno, drugo pa smo si sami pekli na žerjavici, kar je novoletnemu srečanju dajalo še poseben čar. Ni manjkalo animacij za najmlajše, za kar je poskrbela konjeniška družina Bradač iz Trebče vasi. Nekateri nadobudneži so tudi zajahali v spremstvu starejših. Med obiskovalci sta bila tudi žužemberški župan Jože Papež – naš član in podžupan Rok Zupančič. Vreme nič kaj podobno januarskemu, saj je bila temperatura 13 stopinj nad ničlo, malo oblačno z rahlim vetrom, ni kvarilo prijetnega razpoloženja, druženja in voščil ob novem letu.

Ker pa se vse dobre stvari kmalu zaključijo, se je tudi naše druženje na Plešivici, potrebno je še pred nočjo konjičke spraviti v njihove hlevčke, kjer so jih čakale polne jasli, mi pa zadovoljni, ker smo že prvi dan novega leta doživeli prijetno srečanje na naši konjerejski parceli na Plešivici.

Jole