Nova maša Mateja Gnidovca - Suhokranjske novice
Nova maša Mateja Gnidovca, 10. 07. 2016

novaMasaMatej-(2)Danes je v domači cerkvi sv. Mohorja in Fortunata obhajal novo mašo Matej Gnidovec iz Žužemberka. Slovesnosti so se s tridnevnico pričele že v sredo in s sprejemom novomašnika nadaljevale v soboto. Novo mašo je daroval v nedeljo, 10. julija, ob navzočnosti številnih duhovnikov, rojakov, najbližjih ter ogromne množice vernikov. Po maši je sledila bogata pogostitev prisotnih, kosilo za povabljene, v večernih ura pa še litanije Srca Jezusovega v cerkvi sv. Roka.

Slovesnost nove maše je 26. junija obhajal tudi Boštjan Gorišek iz Ajdovca. Novo mašo je obhajal v župnijski cerkvi Presvete Trojice v Ajdovcu. Tudi v Ajdovcu se je zbrala številna množica vernikov, ki so pozdravljali novomašnika in mu izrekali vzpodbudne besede na duhovni poti.

Rok Z.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja