Naravoslovni dan v 1. razredu: ZDRAVE NAVADE - Suhokranjske novice
Naravoslovni dan v 1. razredu: ZDRAVE NAVADE, 11. 10. 2020

V tednu od 5. do 9. 10 2020 smo v 1. razredu realizirali naravoslovni dan ZDRAVE NAVADE. V sredo in četrtek sta nas obiskali medicinski sestri iz zdravstvenega doma Novo mesto, ki sta izvedli delavnici na temo Zdravi zobki in Zdrave navade. Z njima smo se pogovarjali o zdravem načinu življenja in o navadah, ki pomembno vplivajo na naše zdravje. Ob modelu zob smo ponovili pravilno tehniko ščetkanja zob.

Imeli smo tudi delavnico prve pomoči. Učenci so se seznanili z osnovami prve pomoči. Spoznali so postopke prve pomoči ter kdaj in kako lahko tudi sami pomagajo pri poškodbah ali obolenjih. Nato je sledila igra po kotičkih, kjer so se učenci prelevili v prave zdravnike, reševalce, bolničarje.

Ob koncu so učenci pripravili še zdrav napitek in spoznali, da je zdrava hrana zelo okusna.

Naučili smo se tudi, da je zdravje naše največje bogastvo. Zanj pa moramo nekaj narediti tudi sami. Razviti moramo zdrave navade in se tudi pravilno prehranjevati.

Zapisala: Katarina Vrhovec, prof.

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja