Na sprejemu Deželaka Junaka - Suhokranjske novice
Na sprejemu Deželaka Junaka, 04. 06. 2022

Včeraj smo v Žužemberku pričakali našega junaka Miho Deželaka, ki že osmič na poti po Sloveniji zbira denar, da bo čim več otrok prvič peljal na morje. V tretji etapi je pot potekala po Dolenjski. Okrog 11. ure je povorka z našim junakom Deželakom krenila iz Dolenjskih toplic  proti Žužemberku. Okrog poldneva pa je na žužemberškem igrišču pri osnovni šoli završalo. Odbor za sprejem našega gosta z žužemberškim županom Jožetom Papež na čelu je ekipo toplo sprejel, jim zaželel dobrodošlico ter seveda omogočil takojšen kontakt z zbrano množico. Čakajočo množico so vklopil v program rajanja in veselja, Miha Deželak pa se vklopil v množico mladostnikov ter z njimi tudi poklepetal. Ob sprejemu je peskokop Kepa poskrbel za donacijo v višini 2.000 evrvo.

Miho Deželaka pa je zamikala tudi vožnja s konjsko vprego. Prisotni člani konjerejskega društva Suha krajina smo ga zato z veseljem popeljali. Nato je svoj kvadrocikel odpeljal do gostišča Koren, kjer je bil krajši in dinamični postanek s prijetnim druženjem. Druženje se je kmalu končalo, saj je dobrodelno povorko čakala še dolga pot. Obilico sreče na poti po Sloveniji, kjer dobrosrčnosti in solidarnosti do sočloveka ne pozna meja, jim je pred žužemberškim gradom še enkrat zažel župan Jože Papež. In odpeljali so proti Ivančni Gorici.

JoleSe strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja