MePZ Dvor ob Krki na Območni reviji odraslih pevskih zasedb

V Kulturnem društvu Dvor že dolga leta aktivno deluje sekcija Mešani pevski zbor Dvor od Krki.

Mešani pevski zbor Dvor ob Krki je sodeloval  na Območni reviji odraslih pevskih zasedb 2017, ki jo organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Novo mesto.

V petek, 3. 3. 2017, so se pevci in podporni člani zbrali v Kulturno kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah, kjer je potekal prvi del revije. V programu se je predstavilo sedem dolenjskih pevskih zborov:

  • Mešani pevski zbor KUD Dolenjske Toplice,
  • Mešani pevski zbor Društvo upokojencev Novo mesto,
  • Ženska pevska skupina Kronce, KUD Uršna sela,
  • Mešani pevski zbor Društva upokojencev Straža,
  • Mešani pevski zbor Singerca, GŠ Lipičnik Novo mesto,
  • Pevska skupina Vokalnih 5, KD Bučka,
  • in seveda Mešani pevski zbor Dvor ob Krki, KD Dvor.

Mešani pevski zbor Dvor ob Krki je pod vodstvom zborovodje Roberta Koheka zapel pesem Otona Zupančiča Metuljčki. Pri tej pesmi jih je spremljal na klaviaturah  pianist in korepetitor Žiga Jernejčič iz Zagradca, pri naslednjih dveh pesmih pa se je pridružil zboru. Druga zapeta pesem je bila koroška narodna pesem O ti preburna ženska stvar in tretja Na deževen dan.

Celotno prireditev je povezoval dr. Tomaž Simetinger. Z izbranimi besedami, ki so se navezovale na vsebino pesmi, njihovo zgodovino in avtorje, je publiki vzbudil zanimanje pred vsakim nasopom. Na ta način je večer, v katerem je nastopilo kar 150 pevcev,  še dodatno kulturno obogatil.

Organizator  revije JSKD, OI Novo mesto je poskrbel tudi za priznanja, ki so jih zasluženo prejeli zborovodje vseh pevskih zborov. Podelila jih je vodja OI Klavdija Kotar.

Številna publika, ki je vse nastopajoče in njihovo ubrano petje nagradila z aplavzom.

Napisala in foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor