Meddruštveno sodelovanje članov KD Dvor in članov Konjeniškega društva Suha krajina - Suhokranjske novice
Meddruštveno sodelovanje članov KD Dvor in članov Konjeniškega društva Suha krajina, 09. 07. 2019

Konjeniško društvo Suha Krajina letos praznuje 20 let svojega delovanja. Okroglo obletnico je proslavilo s prazničnim dogodkom na Plešivici, v nedeljo, 23. 6. 2019, pred Konjeniškem domu.

Ker je sopevka Mešanega pevskega zbora Dvor ob Krki, Petra Bradač, tudi članica Konjeniškega društva, je na željo društva povabila naš zbor, da zapoje ob tej slovesnosti. Z veseljem smo se povabilu odzvali. Tako smo se v uradnem delu prireditve, pod okriljem zborovodje Jerneja Fabijana, predstavili z “Zdravljico,” s pesmijo “Dolenjski furmani” in “Dajte, dajte.” Sledila je povorka  konjenikov na konjih, tudi s konjskimi vpregami in najmlajših članov na ponijih. Povorke so se v velikem številu udeležili tudi vabljeni gosti iz drugih društev. Seveda niso manjkali praporščaki s prapori svojih društev. Nato je župan Občine Žužemberk, Jože Papež, nagovoril navzoče, jih seznanil z delom društva od njegovega začetka do sedaj, se pohvalno izrazil o delu in zaslugah nekaterih članov v društvu in zaželel še naprej uspešno delo društva. Sledilo je še nekaj recitacij, nato se je predsednik društva, Boštjan Bradač, zahvalil zaslužnim članom in jim podelil priznanja.

Člani Konjeniškega društva so organizirali tudi veselico s srečelovom ter otroško tekmovanje v igri.

Sprva je bilo vreme negotovo, nekoliko deževno in mrko, a se je pozneje nasmejalo sonce in razveselilo prireditelje, ter privabilo goste na prireditveni prostor. Tako je prireditev super uspela.

Besedilo in foto Bronislava ReparPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja