Med Srednjim Lipovcem in Podlipo po novi cesti - Suhokranjske novice
Med Srednjim Lipovcem in Podlipo po novi cesti, 17. 09. 2021

Včeraj je občina Žužemberk, ob prisotnosti ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca, predstavnika izvajalca del Eltim – Darka Perka, nadzornika Iztoka Žveglo in krajanov, otvorila rekonstruirano cesto med Srednjim Lipovcem in Podlipo. Obnova 3200 metrov dolgega cestnega odseka je stala približno 550 tisoč evrov, sredstva pa so bila v celoti zagotovljena iz občinskega proračuna.

Slavnostno otvoritev je tudi tokrat povezovala Lili Hrovat. Program so z glasbenimi točkami popestrili harmonikarica Vesna Zarabec in pevski zbor društva vinogradnikov Suha krajina. Mojca Oberstar je recitirala poezijo iz pesniške zbirke Magde Kastelic Hočevar, skupaj z Lili pa sta z dramskim vložkom nasmejale slehernega prisotnega. Po koncu uradnega dela so domačini pripravili pogostitev za vse prisotne.

Občina Žužemberk počasi a vztrajno posodablja infrastrukturo. Letošnje leto zaznamujejo predvsem investicije v cestno omrežje. Posodobljena je bila ulica Dolga vas, zadnji odsek ceste skozi Dvor ter cesta med Zafaro in Trebčo vasjo. Letošnjo jesen bo zaznamovala še rekonstrukcija ovinka v Srednjem Lipovcu, s pomočjo krajanov pa bo v kratkem na Podgozdu asfaltiran še en odsek proti reki Krki.

 

RZSe strinjate s pogoji PCT?

View Results

Loading ... Loading ...

Prihajajoči dogodki

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
×
#dogaja