Mažoretke, držimo pesti, da vam uvrstitve uspejo!

V soboto, 1.februarja 2020, ob 16. uri smo se v večnamenski dvorani na Dvoru zbrali starši dvorskih in ajdovških mažoretk. Ga. Urša Štefanič Mlakar, ki uči dvorske mažoretke, nam je predstavila program dela za deklice, ki obiskujejo dejavnost na Dvoru in v Ajdovcu. Prisotni sta bili tudi gdč. Klavdija Drenik, ki uči mažoretke na Ajdovcu in predsednica društva ga. Ljuba Štefanič.

Prvi nastop bo 6. 2. 2020 na javni kulturni prireditvi v telovadnici PŠ Dvor. 4. 4. 2020 se bodo mažoretke udeležile Mednarodnega mažoretnega tekmovanja, ki ga organizira Slovenska zveza mažoretne in twirling tehnike. Tekmovanje v Kočevju bo obenem tudi kvalifikacija na Evropsko prvenstvo mažoret, ki bo letos v Mariboru, in sicer od 2. do 5. 7. 2020. Držimo pesti, da jim uvrstitev uspe.

23. maja 2020 bo dobrodelna prireditev Willy Wonka ob 5. rojstnem dnevu društva, na katerem bodo punce tudi nastopile. Želijo si tudi udeležbe na mednarodnem tekmovanju v Petrinji na Hrvaškem, kar je še stvar dogovora in časa, ki je na voljo za priprave.

Besedilo in foto: Tatjana Hren, mamica mažoretke