Mavrična ribica BO priplavala - Suhokranjske novice
Mavrična ribica BO priplavala, 10. 02. 2021

Juhu, mavrična ribica bo priplavala tudi letos! Če nam je korona virus ne bi tako zagodel, bi bilo opravljanje družinske predšolske bralne značke Mavrična ribica v polnem teku. Knjižnica bi se trla otrok, ki bi razveseljevali knjižničarke s pripovedovanjem pravljic in prepevanjem pesmic. Ker pa ne želimo prekiniti naše tradicije, smo se odločili, da bomo predšolsko bralno značko letos zaradi slabih epidemioloških razmer izpeljali malo drugače.

Kako lahko sodelujete?
Skupaj z otrokom, ki je star vsaj 3 leta in še ne obiskuje šole, preberite štiri slikanice po lastnem izboru in se o njih pogovorite, otrok pa naj po vsaki pravljici nariše risbico. Starši zapišite na risbico naslov pravljice in avtorja pravljice. Ne pozabite na zadnjo stran napisati še ime in priimek otroka, starost ter domači naslov. Prejete ilustracije bomo razstavili v knjižnici.

Do kdaj morate to opraviti?
Risbice nam prinesite ali pošljite v Knjižnico Mirana Jarca ali krajevno knjižnico do 25. marca 2021 (ne pozabite zapisati ime in priimek otroka ter domači naslov).

Kaj pa zaključek?
Malčki, ki bodo opravili bralno značko, bodo na dom prejeli priznanja in priponko ter naslov s spletno povezavo, kjer si bodo 2. aprila, na mednarodni dan mladinske knjige, lahko ogledali lutkovno predstavo kar iz domačega kavča.

Knjižničarke se že veselimo vseh čudovitih ilustracij, ki jih bomo prejele ter se že veselimo časov, ko se bomo lahko zopet prisluhnile malčkom  v živo.

Se vidimo kmalu!

Naslov, kamor lahko pošljete ilustracije:
Knjižnica Mirana Jarca
Oddelek za mladino
Rozmanova 28
8000 Novo mestoSuhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).