Brezplačno množično testiranje občanov za COVID-19

Občina Žužemberk sledi aktualnim trendom in zato organizira brezplačno množično testiranje občanov za Covid-19. Po besedah župana, g. Jožeta Papeža so nabavili teste, testiranje pa bo brezplačno izvedla družinska medicina Žagar.

Brezplačno testiranje za občane občine Žužemberk bo potekalo v sredo, 17. 2. 2021, od 10. do 12. ure v prostorih nekdanje Iskre na Grajskem trgu 26. Na testiranje prinesite zdravstveno izkaznico in osebni dokument. V primeru gneče med čakanjem ohranjajte medsebojno razdaljo, nosite masko in bodite strpni.

Tovrstno množično testiranje je namenjeno izključno iskanju morebitnih okuženih med na videz zdravo populacijo. Občani s kakršnimi koli, tudi blagimi znake bolezni, na testiranje s hitrimi testi ne hodite, ampak se samoizolirajte ter kontaktirajte svojega izbranega osebnega ali dežurnega zdravnika, ki vas bo napotil na testiranje z metodo PCR.

Pacienti, ki so v zadnjih 6-ih mesecih preboleli COVID-19 ne bodo testirani (možnost lažno pozitivnega izvida). Prav tako ne bodo testirani tisti, ki so že bili cepljeni. Izvidi vseh opravljenih brisov bodo vpisani na kartice zdravstvenega zavarovanje oseb, ki bodo testirane.