Martinov pohod za ŠD Stavča vas - Suhokranjske novice
Martinov pohod za ŠD Stavča vas, 17. 11. 2013

drasici2013 (49)Vinogradniki iz soseske Drašiči vsako leto organizirajo pohod po njihovi soseski zidanic. Letos smo se jim pridružili tudi stavško športno društvo. Izlet s člani društva je na sporedu vsako leto, pohod po belokranjskih goricah pa je bila več kot odlična izbira tudi za nas.

Program se je pričel ob 9. uri v Drašičih pri gasilskem domu. Ob krajšem kulturnem programu so nam postregli z belokranjskimi dobrotami in mladim vinom. Nato nas je pot vodila delno po gozdnih, delno po asfaltnih poteh do vinske kleti Prus. Poleg omenjenih postojank, smo se ustavili tudi pri kmetiji Rus, pri cerkvi sv. Ane, pri stojnici vinske kleti KZ Metlika, pri vinogradništvu Mavretič, Zdenc, pohod pa zaključili na posestvu Dolc. Dogajanje so popestrile različne glasbene skupine, folklorne skupine ter humorist Toni Gašperič.

Vsi gostitelji so nas dobro postregli z mladim in starim vinom ter belokranjskimi dobrotami. Pot smo zaključili pozno popoldne ter se vsi živi in zdravi vrnili domov.

Foto: Erika in RokPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja