LynnMarie Rink navdušila Suhokranjce - Suhokranjske novice
LynnMarie Rink navdušila Suhokranjce, 06. 12. 2015

lynnMarie (1)LynnMarie Rink, ameriška zvezdnica s harmoniko, po rodu pa Suhokranjka, je na miklavževo nedeljo v Žužemberku pričarala prav posebno praznično vzdušje. Skupaj z gosti je po treh letih ponovno priredila čudovit koncert, na katerem ni manjkalo glasbe, smeha in tudi solza. Prvič je odpela njeno prvo avtorsko pesem, ki jo je v slovenske rime prevedel Matej Kocjančič, posneta pa je bila le dan pred koncertom.

Grajska dvorana je pokala po šivih, na obrazih prisotnih pa je sijalo zadovoljstvo. Dogajanje na odru je bilo namreč zelo pestro. Poleg LynnMarie je zven lepih akordov harmonike izvabljala tudi njena prijateljica Kathy Zamejec Vogt, poleg nje pa še pisana druščina domačih muzikantov. Matej Kocjančič je brenkal na kitaro, Dejan Bojanec in njegova Tjaša sta poskrbela za odlične vokale, Rok Legan s harmonikarji pa za odličen zaključek koncerta. Za prevajanje v slovenščino je poskrbela organizatorica Klavdija Longar.

LynnMarie in ostali nastopajoči so s svojo energijo raznežili prav vse prisotne in pri nekaterih skladbah celo zapeli v en glas. Ob skladbi “Sveta noč” so med publiko zagorele celo praznične lučke.

Po koncertu so organizatorji pripravili bogato pogostitev za vse prisotne, LynnMarie pa je obljubila, da se kmalu spet vrne v Suho krajino.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja