LynnMarie Rink navdušila Suhokranjce

lynnMarie (1)LynnMarie Rink, ameriška zvezdnica s harmoniko, po rodu pa Suhokranjka, je na miklavževo nedeljo v Žužemberku pričarala prav posebno praznično vzdušje. Skupaj z gosti je po treh letih ponovno priredila čudovit koncert, na katerem ni manjkalo glasbe, smeha in tudi solza. Prvič je odpela njeno prvo avtorsko pesem, ki jo je v slovenske rime prevedel Matej Kocjančič, posneta pa je bila le dan pred koncertom.

Grajska dvorana je pokala po šivih, na obrazih prisotnih pa je sijalo zadovoljstvo. Dogajanje na odru je bilo namreč zelo pestro. Poleg LynnMarie je zven lepih akordov harmonike izvabljala tudi njena prijateljica Kathy Zamejec Vogt, poleg nje pa še pisana druščina domačih muzikantov. Matej Kocjančič je brenkal na kitaro, Dejan Bojanec in njegova Tjaša sta poskrbela za odlične vokale, Rok Legan s harmonikarji pa za odličen zaključek koncerta. Za prevajanje v slovenščino je poskrbela organizatorica Klavdija Longar.

LynnMarie in ostali nastopajoči so s svojo energijo raznežili prav vse prisotne in pri nekaterih skladbah celo zapeli v en glas. Ob skladbi “Sveta noč” so med publiko zagorele celo praznične lučke.

Po koncertu so organizatorji pripravili bogato pogostitev za vse prisotne, LynnMarie pa je obljubila, da se kmalu spet vrne v Suho krajino.