Literarni prvenec s članoma rock zasedbe Mi2

Pišem še vedno pod vtisi petkovega večera.

Poznate občutek ki ti pravi: »To bo prekrasen večer«! To smo organizatorji literarno-glasbenega večera, ki se je odvijal v petek, 10.2.2017, čutili celoten čas priprav na ta dogodek.

Prekrasen ambient Železo-livarskega muzeja in galerije na Dvoru je bil poln obiskovalcev in oboževalcev Toneta Kregarja in Jerneja Dirnbeka – članov priljubljene rock zasedbe MI2. Tone Kregar je doktor zgodovine, direktor v Muzeju novejše zgodovine v Celju, glasbenik in pevec skupine MI2, Jernej Direnbek pa v omenjeni skupini deluje kot kitarist, pevec in pisec uspešnih besedil.

V uri in pol sta nas na hudomušen način navdušila z avtorsko poezijo in akustičnimi priredbami skladb skupine MI2, kot so: Zbudi me za 1. maj, Samo tebe še imam, Čakal sn te ko kreten, Brigita, Oda gudeki, Ko bil sn še mali pizdun, Čista jeba….

Za konec pa še presenečenje za Toneta in Jerneja. Pevci Mešanega pevskega zbora Dvor pod mentorstvom Roberta Kohka, so naša gosta presenetili z izvedbo priredbe pesmi Sladka kot med. Martin Blatnik pa je za ta namen naslikal njuno karikaturo in jima jo podaril v spomin na ta dogodek.  Jože Gnidovec nas je pogostil s svojo žlahtno kapljico. Tudi za ozvočenje je bilo profesionalno poskrbljeno, za kar sem moramo zahvaliti članoma ansambla Boršt in Dragu Zupančiču. V fotografski objektiv pa je nepozabne trenutke ujela fotografinja Alenka Peterlin. Velika zahvala pa gre tudi Stanki in Stanetu Novinec, ki sta nam velikodušno odstopila muzejski prostor.

 

Hvala pa tudi vsem vam, ki ste prišli na dogodek in podprli naša prizadevanja za obogatitev kulturnega življenja v kraju.

Jadranka Meglen, KD Dvor

Foto: Alenka Peterlin