Letni koncert zborov Kulturnega društva Dvor - Suhokranjske novice
Letni koncert zborov Kulturnega društva Dvor, 13. 06. 2019

V petek, 7. junija 2019, smo člani Kulturnega društva Dvor pripravili letni koncert z naslovom Dvorski pozdrav poletju.

Na koncertu so najprej nastopili otroci Otroškega pevskega zbora Dvor ob Krki pod mojim vodstvom. Slednji je bil ustanovljen oktobra leta 2017. Zbor posega po najrazličnejših skladbah in pripravlja različne tematske koncerte. Tako pa je bil obarvan tudi ta. Otroci so si izbrali pesmi iz risank in filmov. Zbor se je predstavil s skladbami o Piki Nogavički, gasilcu Samu, čebelici Maji, Kekcu in z uvodno pesmijo iz filma Bratovščina Sinjega galeba.

Drugi del koncerta pa je pripadal Mešanemu pevskemu zboru Dvor ob Krki, pod vodstvom Jerneja Fabijana. Zbor letos obeležuje 20-letnico delovanja, koncert ob obletnici še pripravljajo, za ta večer pa so se nam predstavili s slovenskimi deli najrazličnejših skladateljev. Zbor je ponovno prikazal zavidljiv nivo poustvarjanja, z raznolikimi deli pa je poskrbel, da smo na koncertu uživali prav vsi.

Za konec pa zahvala vam dragi poslušalci, da nas z obiskom vedno tako lepo podprete. Hvala družini Novinc, ki nam tako nesebično dovoli uporabo dvorane v Železolivarskem muzeju. In hvala tudi vsem, ki ste nam na kakršen koli način pomagali, da smo koncert lahko izpeljali. Hvala.

Besedilo: Tjaša Primc, članica KD Dvor

Foto: Jadranka Meglen, članica KD DvorPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja