LESK pripravljeni prevzeti odgovornost za razvoj občine Žužemberk in njene okolice

Kandidat za župana Občine Žužemberk Vlado Vladimir Kostevc in kandidati liste Lepa in edinstvena Suha krajina – LESK pripravljeni prevzeti odgovornost za razvoj občine Žužemberk in njene okolice

Na letošnjih lokalnih volitvah, v nedeljo 20. novembra 2022, bodo za članice in člane Občinskega sveta Občine Žužemberk prvič iskali zaupanje volivk in volivcev člani liste LESK – Lepa in edinstvena Suha krajina. Prav tako bo prvič za župana Občine Žužemberk kandidiral kandidat liste Vlado Vladimir Kostevc, ki ga mnogi vidni podporniki družbenega življenja opisujejo kot zanesljivega in srčnega človeka, katerega odtisi delovanja so prepoznani veliko širše, kot to kaže njegova predanost prostovoljstvu in pionirskem zagonu turizma v regiji. Člani liste LESK poudarjajo, da se izhodišče njihovega prihodnjega delovanja skriva v  samem imenu liste LESKLepa in Edinstvena Suha Krajina. Želijo, da se lepote in edinstvenosti Žužemberka in njegove okolice ponosno zavedo vsi občani in da se na tej podlagi gradi skupna prihodnost in razvoj kraja. 

Vlado Vladimir Kostevc: »Življenjska sreča je živeti v naših krajih, saj so lepi in edinstveni kot njeni ljudje. Čaka nas pomembno delo za razvoj občine, za kar bom kot prihodnji župan, če mi bo zaupana ta čast, prevzel polno odgovornost. Tako kot tudi lista LESK. Ob tem se zahvaljujem vsem članom liste Evi Pršina, Darijanu Skubetu, Andreji Vidmar, Mariu Koncilji in dr. Maji Papež Iskra za njihovo izjemno energijo, zavzetost, pogum in vizionarstvo, da smo skupaj pripravili izjemen program našega dela, ki ga bomo dosledno izvajali.«

V LESK-u bodo vse svoje znanje in energijo usmerili v to, da bodo ljudje ostali v Suhi krajini. In, da bodo z veseljem in zadovoljstvom prihajali novi sposobni posamezniki. Prizadevali si bodo, pravijo, da bomo občani tu videli svojo prihodnost, prihodnost svojih otrok in vnukov ter da bomo povezani z veseljem delovali v skupno dobro.

V obsežnem programu lista LESK predstavlja številne ukrepe urbanistične ureditve, ekonomskega in infrastrukturnega razvoja, s poudarkom na mednarodnih povezavah razvoja turizma in podeželja ter vključujočim (participativnim) proračunom, s katerim bodo omogočili vsem občanom, da sami aktivno soodločajo o svojih projektih.  Program liste LESK predstavljajo občanom na srečanjih v lokalnih središčih v občini, podrobno in konkretno pa jih predstavljajo v posebni zloženki, ki jo bodo ali so jo morda že, občani prejeli po pošti na dom. Projekti so natančno opredeljeni po celotni občini in zajemajo vizijo razvoja celotnega območja in sicer: AJDOVŠKA planota in vasi, DVOR in okoliške vasi, HINJE in KS Hinje z vasmi, ŠMIHEL pri Žužemberku in vasi, KRIŠKA PLANOTA in vasi, Malo in Veliko LIPJE ter GRADENC, REBER in ZALISEC ter občinsko središče ŽUŽEMBERK z okolico.