Klemen Kužnik na 1. programu Radia Slovenija - Suhokranjske novice
Klemen Kužnik na 1. programu Radia Slovenija, 28. 07. 2014
Od leve proti desni: Klemen Kužnik, Daša Pavlovič, Staša Tunja Bojičić, Gregor Česnik in voditelj Marko Rozman.

Od leve proti desni:
Klemen Kužnik, Daša Pavlovič, Staša Tunja Bojičić, Gregor Česnik in voditelj Marko Rozman.

V drugi polovici meseca junija smo lahko na Prvem programu Radia Slovenija v oddaji Nočni obisk prisluhnili pogovoru o katastrofalnih poplavah na Balkanu. Voditelj Marko Rozman je gostil zanimive goste, Stašo Tunjo Bojičić in Dašo Pavlovič, ki sta s preprostim zapisom na Facebooku aktivirali Slovenijo. Upali sta, da bosta s pomočjo prijateljev zbrali poln kombi pomoči za žrtve vodne ujme v BiH in Srbiji, na koncu pa je stvar prerasla vse mogoče okvire in se ustavila pri 15 vlačilcih pomoči.

Različne zgodbe sta na opustošenem območju ob transportu pomoči doživela tudi prostovoljec Gregor Česnik in ob reševanju na kriznem žarišču poklicni gasilec ter poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Dvor Klemen Kužnik. Slednji je svojo izkušnjo med reševanjem opisal kot nepozabno.

O vsem kar smo slišali v oddaji, si lahko rečemo, če v Hollywoodu snemajo filme o junakih, pri nas pravi junaki živijo med nami.

Zvočni posnetek oddaje: http://radioprvi.rtvslo.si/prispevek/15693

Mitja MavsarPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja