Kakšni bodo letošnji velikonočni prazniki - Suhokranjske novice
Kakšni bodo letošnji velikonočni prazniki, 10. 04. 2020

Letošnji velikonočni prazniki bodo potekali nekoliko drugače, kot smo jih navajeni. Bogoslužja bodo sicer potekala, vendar brez navzočnosti vernikov. Odpade blagoslov in delitev ognja, blagoslov velikonočnih jedi pa je po navodilih slovenskih škofov veljaven ob spremljanju televizijskega ali radijskega prenosa ali blagoslov v lastni režiji.

Televizija slovenija bo v teh dneh na svojem prvem in drugem programu prenašala video vsebine iz mariborske stolnice. Na veliko soboto ob 15. in 17. uri, na veliko noč pa ob 10. in 11:35 uri. Predvajana bo tudi velikonočna poslanica papeža Frančiška in nagovor nadškofa Zoreta.

Navodila za letošnje praznovanje največjega krščanskega praznika so objavljena tudi na spletni facebook strani župnije Žužemberk.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja