Izlet suhokranjskih krvodajalcev - Suhokranjske novice
Izlet suhokranjskih krvodajalcev, 26. 06. 2022

Na svetovni dan krvodajalcev, to je 11. 6. 2022, smo organizirali izlet suhokranjskih  krvodajalcev. Tokrat smo se odpeljali na Primorsko. Zjutraj se nas je večina zbrala v Žužemberku, ostali udeleženci so se nam pridružili ob poti proti Primorski. Vožnja  do Izole je bila prijetna. Na obali nas je že čakala ladjica, ki nas je popeljala ob krasni obali do Pirana. Po izkrcanju smo se odpravili proti gostišču Pirat, da se malo okrepčamo. Po kosilu se nam je pridružil lokalni vodič Jan, ki nas je popeljal po krasnem Piranu in nas seznanil o zgodovini tega obmorskega kraja. Pot smo nadaljevali do Sečoveljskih solin, kjer so nam predstavili posebnost kulturne dediščine Slovenije. Seveda nismo mogli mimo trgovinic, kjer smo si nakupili lokalne izdelke.

Izlet je bil lepa sprostitev, saj nam je služilo tudi vreme. Izkoristila bom priložnost in se še enkrat zahvalila vsem, ki se udeležujete naših krvodajalskih akcij.

Besedilo: Alenka Sajovec
Foto: Tanja ČrnivecPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja