Glasbena skupina Amabile v Žužemberku - Suhokranjske novice
Glasbena skupina Amabile v Žužemberku, 31. 10. 2017

Kulturno umetniško društvo Žužemberk je v soboto, dne 28.10.2017 pripravilo že drugi samostojni koncert Glasbene skupine Amabile. Ker je bil lanski koncert zelo dobro obiskan, so se dekleta odločile glasbreno prireditev ponoviti. Premiera je bila teden prej v organizaciji KD Ambrus.

Glasbena skupina Amabile sestavljajo štiri mlada dekleta iz Zagradca in Ambrusa: Monika Hočevar, Manca Hočevar, Polona Škoda in Nika Škoda. Skupaj delujejo od leta 2013, nastopajo na krajevnih in občinskih prireditvah, porokah in drugih priložnostih. Poleg petja igrajo tudi različne inštrumente kot so violina, violončelo, flavta, kitara, klavir, orgle, žvižganje in tleskanje s prsti. Priredbe znanih skladb slovenskih in tujih izvajalcev, kakor tudi umetnikov naše nekdanje razširjene domovine pripravljajo same. Pojejo vse zvrti glasbe: klasično s pridihom popa, pop z začimbami klasike, rock s priokusom psihadelike ipd. Vendar njihove izvedbe niso zatežene, bolno umetniške, ampak so kljub zahtevnim aranžmajem prav prijetne za vsako uho. Vsa dekleta imajo opravljeno glasbeno šolo, nekatere pa še nadaljujejo izobrazbo na višjih glasbenih šolah in akademiji, kar se skupini še kako pozna. Aražmaji so izvrstni, izvedba pa čudovita in na nivoju najboljših poklicnih izvajalcev glasbe. Pri vaki pesmi se pozna, da imajo glasbo rade in uživajo v njeni izvedbi. Rade imajo, če jih ljudje radi poslušajo in povabijo, da zapojejo na kakšni posebni priložnosti.

Hvala dekletom in Kulturno umetniškem društvu Žužemberk za odličem koncert v čudovitem, a premajhnem ambientu v kletni dvorani žužemberskega gradu. Za posladek pa še skladba Nine Pušlar »Vse kar rečeš mi«, v izvedbi Glasbene skupine Amabile.

 

 

 

Miran iz BorštaPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja