Fire combat: žužemberška ekipa tretja - Suhokranjske novice
Fire combat: žužemberška ekipa tretja, 22. 08. 2021

V soboto, 21. avgusta 2021, je v Žužemberku potekalo pokalno tekmovanje gasilskih dvojic Gasilske zveze Slovenije, imenovano Fire Combat. V dveh kategorijah (članska in mešana) je skupaj nastopilo 12 ekip. Med tekmovalci je bila tudi žužemberška ekipa Leteča medvedka, ki jo sestavljata Maks Muhič in Ana Marija Filipič. Osvojila sta tretje mesto.

Tekma ima za naše društvo od leta 2018 naprej poseben pomen, saj jo prirejamo kot memorial Gregorju Krakarju, tovarišu, ki je istega leta v 34. letu izgubil bitko z zahrbtno boleznijo, a je v svojem kratkem življenju pustil viden pečat na gasilstvu našega kraja. (PGD Žužemberk).

Tekmovanje je bilo zaradi epidemioloških omejitev zelo okrnjeno. Udeleženci so bili primorani spoštovati vsa navodila NIJZ-ja, kar se je močno poznalo tako na številu prijavljenih tekmovalcev, kot tudi pri občinstvu. Kot so povedali gasilci, si močno želijo starih časov, ko je pred bučno množico nastopilo tudi 50 ekip, vsi pa so se na koncu poveselili ob dobri, v živo izvedeni glasbi.

Za gasilskimi dvojicami so tri tekmovanja od petih: Krvavčji Vrh, Ormož in Žužemberk. V mesecu septembru sledita še dva, in sicer v Zrečah ter v Gornji Radgoni, nato pa bo razglašena najboljša dvojica letošnjih tekem. Žužemberška Leteča medvedka trenutno zasedata 4 mesto, zato jima v prihodnih tekmovanjih želimo veliko sreče.

 

RZ
foto: Teja Muhič, RZSuhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
×
#dogaja