Dobrodelni KORK - Suhokranjske novice
Dobrodelni KORK, 25. 05. 2021

Letošnja epidemija je prekrižala načrte tudi organizaciji KORK Žužemberk. Ta organizacija namreč vsako leto povabi starejše občane nad 70 let na sproščeno druženje in pogostitev, v prostore Osnovne šole Žužemberk.

Na deževni ponedeljek, 24. maja 2021, so se zbrali člani KORKa v bivših prostorih tovarne Iskra in pripravljali darilca za starostnike. Odločili so se namreč, da bodo vztrajali in vseeno nekako razveselili ljudi, ki so v teh korona časih še bolj osamljeni. Tako so pripravili kar 307 darilc za starostnike v Žužemberku in okolici. Pri pakiranju sta se članom KORKa pridružila tudi Ema in Adam Skube. Babica Marica ju namreč že od malega privaja na dobrodelnost.

Pripravljena darilca so osebno odnesli na domači naslov  starejših občanom in z njimi tudi malo poklepetali.

S tem drobnim, dobrim dejanjem so ogreli srce tako starejšim občanom kot tudi sebi. Za naslednje leto pa močno upajo, da se ponovno srečajo.

 

Besedilo: Jadranka Meglen
Foto: Alenka SajovecSe strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja