Delovna nesreča, požar v industrijskem obratu in travniški požar

Sinoči je v Klečetu potekala obsežna gasilska intervencija, v kateri je sodelovalo kar 6 prostovoljnih gasilskih društev ter ekipa civilne zaščite iz občine Žužemberk. Ob 10:05 je bil prožen poziv in le nekaj minut po pozivu so na kraj intervencije prispela prva moštva. Požar se je razplamtel na Turkovi žagi v Klečetu in se razširil še na travnik. Za nameček so se porušili še zloženi hlodi in pod seboj pokopali osebo, ki so jo s tehničnim reševanjem in improviziranim prevozom uspešno oskrbeli domači gasilci.

Intervencija, ki ji je poveljeval Jernej Štravs, je bila k sreči le redna letna gasilska vaja občinskega gasilskega poveljstva. Vsa udeležena moštva so pokazala dobro pripravljenost in složnost pri delovanju v krizni situaciji. Vajo so izpeljali več kot odlično in pri tem nabrali nekaj novega znanja in izkušenj.

Po koncu vaje je potekal postroj in analiza. Ob prisotni množici krajanov so svoje misli poleg poveljnika dodali še vodje posameznih sektorjev in župan. Za nekaj prigrizka in pijače so poskrbeli Turkovi, nato pa je sledila še malica in druženje pri šmihelskem gasilskem domu.

RZ